Hoe bereid je je voor op de fotoshoot van je huis?

Hoe bereid je je voor op de fotoshoot van je huis?

Als je ervoor kiest om je woning via ons te verkopen, voorzien wij in een deskundige fotograaf die de juiste afbeeldingen vastlegt. Kwaliteitsfoto's zijn van groot belang, aangezien ze potentiële kopers een uitstekende eerste indruk van je woning geven. Tijdens de fotosessie worden doorgaans ook de maten van de woning genoteerd, wat de basis vormt voor een nauwkeurige plattegrond. Hieronder bieden we waardevolle tips om je woning optimaal voor te bereiden op het fotomoment.

 

Voorbereiding

Voordat de fotograaf langskomt, is het belangrijk om in en rondom het huis op te ruimen en voor te bereiden. Dit maakt de woning aantrekkelijker en het zorgt ervoor dat de ruimtes beter uitkomen. Om te beginnen ontstaan de mooiste foto’s als gordijnen of vitrage en een eventuele achterdeur open zijn. Ook het aanzetten van alle lampen draagt bij aan mooiere foto’s. Hierdoor is er een goede lichtinval in elke ruimte en ziet de ruimte er uitnodigend uit. We geven voor elke ruimte in het huis tips om zo goed mogelijk voorbereid te zijn. 

 

Woonkamer

Het opbergen van accessoires, persoonlijke spullen en spullen op en onder kasten is een goede basis. Om de ruimtes nog aantrekkelijker te maken, kun je bijvoorbeeld ook de kussens opschudden en een verse bos bloemen neerzetten. Mocht er een haard aanwezig zijn, kun je deze aansteken om een gezellige sfeer in de foto’s te brengen. 
 

Keuken 

De keuken is een plek waar veel apparatuur en voorwerpen te vinden zijn. Door deze voorwerpen op te bergen en het aanrecht op te ruimen, worden foto’s rustiger. Je kunt ook kabels uit het zicht halen, doekjes en afwasborstels opruimen, een fruitschaal neerzetten en de afvalbak weghalen. Hierdoor ziet de keuken er als nieuw uit voor de potentiële kopers.

 

Badkamer

Om de badkamer er zo aantrekkelijk mogelijk uit te laten zien, kun je beginnen met het opruimen van al het textiel. Denk aan badmatten, handdoeken en wasmanden. Daarna kun je nieuw, schoon en netjes opgevouwen handdoeken neerleggen en de toiletpot dicht doen. Als je bezig bent met alles weghalen, kun je ook potjes, zeepflessen, tandenborstels, douchespullen en andere toiletartikelen opbergen. Daardoor ziet de badkamer er, net als de keuken, als nieuw uit. 
 

Slaapkamer 

Door ervoor te zorgen dat de ruimte niet te vol staat, ontstaat er rust in de foto’s. Je kunt bijvoorbeeld spullen van het bed, de nachtkastjes en andere kasten of bureaus verwijderen. Maar ook kledingstukken of speelgoed in de ruimte weghalen en een neutraal dekbedovertrek gebruiken.

 

Zolder 

Als een huis een zolder heeft, komt het voor dat deze ruimte gebruikt wordt als opbergruimte of wasruimte. Als de foto’s gemaakt worden is het dan ook van belang om de rommel, persoonlijke spullen en benodigdheden op te bergen. Als er spullen staan die niet weg kunnen, is het goed om deze in de donkerste hoeken neer te zetten. Hierdoor lijkt de ruimte lichter en groter. 
 

Tuin

Een netjes opgeruimde tuin of een opgeruimd balkon draagt bij aan de verkoop van je woning. Om dit zo aantrekkelijk mogelijk te maken is het dus goed om alles op te ruimen en te beginnen met vegen en grasmaaien. Door voorwerpen als fietsen, vuilnisbakken, tuingereedschap, wasmolens, speelgoed en tuinslangen op te bergen, worden de foto’s het mooist. Je kunt ook tuinkussens in meubels leggen en fietsen of andere vervoersmiddelen weghalen. 
 
Al met al kost het voorbereiden van je woning op een shoot best wat tijd, maar het levert ook wat op. Als mensen op zoek zijn naar een huis, bekijken ze meestal toch als eerste de foto’s. Het is dus van belang dat deze foto’s zo goed mogelijk zijn. 
 
Heb je een vraag of weet je niet wat je moet doen om je woning zo goed mogelijk voor te bereiden? Neem dan contact met ons op!
Terug naar overzicht