Ruiterplaat

Omschrijving

Park Ruiterplaat is gelegen op een strook van 700m lengte, tussen de oevers van het Veerse Meer en de oude Noord-Bevelandse zeedijk. Het park is gerealiseerd tussen 1976 en 1978. Er zijn destijds circa 215 recreatiebungalows gebouwd op percelen variërend van 400 tot 1000 m², allen gelegen aan doodlopende straten, zodat er geen doorgaand verkeer is. De bebouwing is gevarieerd en is geschikt voor zowel permanente als recreatieve bewoning. In dit opzicht zijn er geen belemmerende bepalingen. Het park heeft alle voorzieningen zoals riolering, waterleiding, elektriciteit, aardgas, kabeltelevisie en bovendien wordt de post dagelijks gewoon bezorgd. Inmiddels wordt het park voor circa 30% permanent bewoond. In het park is veel ruimte gemaakt voor groen en voorzien van bomen en beplantingen die met de jaren meer en meer intimiteit en beschutting zijn gaan geven.    

Woontypes

De oorspronkelijke bebouwing bestaat voor ongeveer 90% uit woningen van circa 80 m². De woningen werden destijds in twee type gebouwd. Type Alpha en type Beta, waarvan het grootste gedeelte bestond uit type Alpha. Het inmiddels gewijzigde bestemmingsplan laat afhankelijk van de perceelsoppervlakte een uitbreiding tot 160 m² toe. Veel woningen zijn door deze mogelijkheid dan ook fors uitgebreidt. 

Faciliteiten

Park Ruiterplaat zelf heeft geen faciliteiten. Aan de zuidkant van het park ligt, gescheiden door een groenstrook, het Veerse Meer. Een Eldorado voor watersportliefhebbers. Ten zuidoosten ligt de jachthaven van Kamperland voorzien van zeer goede faciliteiten en een restaurant. Ten zuidwesten ligt camping De Schotsman met veel voorzieningen zoals een supermarkt, restaurant en vertier voor de kinderen. Het schitterende Noordzeestrand ligt, geflankeerd door een schitterend natuurgebied, op slechts 4 km afstand.

80 hectare bos en 2150 hectare watersportbeleving op het Veerse Meer zijn de kenmerken van de directe omgeving. Hier beleeft men het hele jaar door een vakantiegevoel.

Kosten

Vraag een kostenoverzicht bij ons op door een E-mail te sturen naar info@ruiterplaatmakelaardij.nl

Verhuur

Op dit park zijn goede verhuurmogelijkheden door professionele partij Zilt Vakanties. Voor meer informatie kunt u uiteraard contact met ons opnemen!

Vraag meer informatie aan