COMING SOON | Domein het Camperveer

Op nog geen 100 meter afstand van de oude Kamperlandse veersteiger aan het Veerse Meer wordt eind dit jaar gestart met het landgoed Domein Het Camperveer. Het landgoed omvat in totaal 8 hectare, waarop 6 appartementen en 15 recreatiewoningen worden gebouwd. Er is bewust gekozen voor de Engelse stijl, omdat daarin natuur en gevoel centraal staan. Dit leidt tot een landschap met een grote asymmetrische waterpartij en een ruime diversiteit aan bomen en planten. De stijl vindt zijn oorsprong in De Romantiek, begin 19de eeuw. Het statige appartementengebouw aan het eind van de grote waterpartij is hierop geïnspireerd.

Bouwen aan een toekomstig monument

 

Historische plek

Domein het Camperveer ligt op een historische plek. In 1853, enkele jaren nadat de Onrustpolder werd drooggelegd, werd door de provincie de Kamperlandse Veerdam aangelegd. Dit werd nu de verbindingsplaats met Veere. Voordat de polder werd aangelegd, bestond het gebied uit slikken, waar men soms nog een hele tijd doorheen moest waden, voordat men aan het vaste land kwam. Dit blijkt uit het dagboek van de bekende negentiende eeuwse schrijver Jacob van Lennep, die in 1823 met zijn vriend Dirk van Hogendorp een wandeling over Noord-Beveland maakte: ''Een klein schuitje bracht ons niet aan wal, maar aan 't slik: want van de plaats waar wij aankwamen moesten we nog een half uur door water of moeras, waar wij tot de schenen inzakten...''

Over de woningen

Op het landgoed worden 6 appartementen en 15 vrijstaande woningen gebouwd. De architectuur van het appartementengebouw is 19de eeuws. De woningen zijn van moderne architectuur. waarbij het contact met de natuur voorop staat. U heeft de mogelijkheid uit 2 type woningen, zijnde het type Keats en type Byron. Type Keats is tevens uitvoerbaar met rieten dak.

type Byron

Type Keats

 

Wilt u meer weten van dit project? Neem vrijblijvend contact met ons op via 0113-372474 of info@ruiterplaatmakelaardij